Piec do ziemniaków w całości zbudowany jest ze stali kwasoodpornej. W komorze znajdują się trzy szuflady grzewcze na ziemniaki. Na każdą z nich mieści się ok. 20-25 ziemniaków.
Po upieczeniu ziemniaków przekłada się je do tzw. „duchówki” znajdującej się w górnej części urządzenia. Pozwala ona na utrzymanie przez pewien czas temperatury ziemniaków.
Ziemniaki można piec w piecu, po uprzednim dokładnym umyciu, zawinięte w folię aluminiową lub bez jej użycia. Dzięki pieczeniu w folii uzyskujemy dużą wilgotność ziemniaka, natomiast, gdy pieczony jest on bez folii ma on chrupką skórkę.
Dane techniczne
Moc cieplna [kW]3,51 Zużycie gazu B/P [g/h] 300 Zużycie gazu E [m3/h]0,4 Ilość produktu [szt.]ok. 60 Czas pieczenia Ok. 1 godz. Wymiary [mm] 501 x 486 x 916(1020) Masa [kg]61,5
wstrzymana produkcjie piec niebiedzie produkowany
|