Smażalnik ciśnieniowy typu ADA-SCG 11 przeznaczony jest do przyrządzania posiłków w gorącym oleju pod ciśnieniem. Smażalnik nadaje się w szczególności do smażenia produktów mięsnych (drobiu, wieprzowiny, ryb) w specjalnych panierkach, ale nie tylko. W tego typu urządzeniach ciśnieniowych uzyskujemy produkt chrupki, kruchy i nie nasiąknięty tłuszczem w krótkim czasie smażenia. Smażalnik może być zasilany gazem płynnym lub gazem ziemnym. Konstrukcja urządzenia opiera się na regulowanych nóżkach, na których spoczywa obudowa smażalnika. Wewnątrz obudowy, pod komorą smażalniczą znajduje się palnik główny z palnikiem pilotującym. Zanieczyszczenia powstałe w wyniku osypywania się panierki z produktów osadzają się w tak zwanej „zimnej komorze” na dnie zbiornika. Zimna komora pozwala na wydłużenie okresu użytkowania oleju, ponieważ przypalone cząstki opadają na dno „kieszeni” gdzie temperatura jest niższa niż w komorze smażenia. Dzięki tej różnicy przypalone cząstki wyeliminowane są z procesu smażenia i nie zanieczyszczają oleju w komorze. W zestawie z urządzeniem jest kwadratowy kosz do smażenia o wymiarach 240 x 240 x 200mm. Dodatkową opcją jest kosz dzielony. Kosz dzielony składa się z 4 elementów. Trzy górne elementy mają wymiar 240 x 240 x 45mm, natomiast kosz dolny ma wymiar 240 x 240 x 55mm
Gwaracncji 12 m