Katalog » SCHłADZARKA / ZAMRAżARKA SZOKOWA » POL-GASTRO
Serdecznie zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Producent
Wybierz kategorię
Cześci zamienne do maszyn
URZĄDZENIA UŻYWANE
Wyszukiwarka


Zaawansowane wyszukiwanie
Najczęściej oglądane
Najczęściej kupowane
Informacje o produkcie
Szybkoschładzarka i zamrażarka szokowa 5 Gn 1/1 232170
Dostępność: DOSTĘPNE
Producent: POL-GASTRO

SCHŁADZARKA SZOKOWA SZOKÓWKA 5xGN 1/1 HENDI 232170

Schładzarka szokowa (poj. 5x GN 1/1) to urządzenie służące do szybkiego schładzania lub zamrażania przygotowanych potraw. Obudowa zewnętrzna oraz komora wewnętrzna wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Komora wewnętrzna z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie i utrzymanie najwyższej higieny. Komora z prowadnicami na GN 1/1 i blachy piekarnicze 600x400 mm

Izolacja o grubości 60 mm z poliuretanu, wtryskiwana pod wysokim ciśnieniem, co gwarantuje wysoki współczynnik izolacji termicznej. Automatycznie domykające się drzwi z uszczelką magnetyczną. Elektroniczny panel sterowania i kontroli danych. Sonda jednopunktowa w zestawie. System schładzania/zamrażania wymuszony wentylatorem. Bezproblemowa praca w temp. otoczenia do +43°C i wilgotności względnej powietrza do 65%. Czynnik chłodzący: R404a/R507. Możliwość schładzania od +70°C do +3°C (90 min.), od +70°C do -18°C (240 min.) lub w określonym czasie bez podania końcowej temperatury. Parownik z rozmrażaniem ustawionym czasowo po zakończeniu cyklu pracy z wysuwaną wanienką na skropliny. Regulowane nóżki ze stali nierdzewnej.

Szybkie schładzanie od +90°C do +3°C

Proces ten pozwala obniżyć temperaturę przygotowanej żywności do bezpiecznej wartości +3°C w odpowiednio krótkim czasie, zgodnie z normami HACCP. Odpowiednia szybkość schładzania pozwala na redukcję szybkiego namnażania się bakterii w zakresie temperatury niebezpiecznej od +65°C do +10°C. Dzięki szybkiemu schładzaniu potrawy zachowują jakość, kolor i zapach oraz wydłuża się okres ich przechowywania.

Szybkie zamrażanie od +90°C do -18°C

Potężny system chłodzenia i wdmuchiwanie powietrza o temp. -40°C do komory sprawia, że temperatura rdzenia produktów spożywczych spada szybko do -18°C. Dzięki temu unika się powstawania dużych kryształów lodu uszkadzających strukturę wewnętrzną produktów. Efektem szybkiego zamrażania jest powstawanie dużej liczby niewielkich kryształów co pozwala na zachowanie pierwotnych właściwości żywności: smaku, koloru, konsystencji i wartości odżywczych oraz wydłużenie okresu ich przechowywania.

Pojemność komory: 5x GN 1/1 lub 5x blach 600x400 mm

Wymiary wew. komory: 610x410x(H)410 mm

5 par prowadnic z odstępem co 70 mm

Wydajność przy schładzaniu do +3°C: 20 kg

Wydajność przy zamrażaniu do -18°C: 15 kg

Górna pokrywa zdejmowana

Waga 71 kg

  • Model: 232170
  • Zasilanie: 230 V
  • Moc: 1.42 kW
  • Wymiary zewnętrzne: 75x74x85 cm
  • Wymiary wewnętrzne: 61x41x41 cm
  • Czas schładzania: 90 min
  • Czas zamrażania: 240 min
  • Ilość schładzanych produktów: 20 kg/cykl
  • Ilość zamrażanych produktów: 15 kg/cykl
  • Wkład: 5 GN 1/1
  • Gwarancja: 12 miesięcy
Cena
11 000,00 zł
Galeria
Negocjacja ceny
Imię i nazwisko:
E-mail:
Twoja propozycja cenowa lub pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Subskrypcja
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



4223975
Zapraszamy
© POL-GASTRO - HURTOWNIA GASTRONOMICZNA. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.