Miesiarka spiralna marki YATO umożliwi sprawne i wygodne przygotowywanie ciast ciężkich np. ciasta na pierogi, ciast chlebowych, drożdżowych itp. Sprawdzi sie w restauracjach, piekarniach, cukierniach, pizzeriach a także rozmaitych zakładach przetwórczych i produkcyjnych. Urządzenie posiada certyfikat CE i spełnia wymagania Sanepidu.
Obudowa urządzenia wykonana została ze stali oraz aluminium pokrytych łatwą w czyszczeniu powłoką w kolorze białym.
Urządzenie wyposażono w wykonaną ze stali nierdzewnej dzieżę o pojemności 20 l. Umożliwia ona przygotowanie do 15 kg ciasta. Osłona dzieży z otworem wsypowym pozwala na wygodne dodawanie składników.
Głowica posiada hak do wyrabiania ciasta oraz nóż odcinający wykonane ze stali nierdzewnej.
Urządzenie wyposażone zostało w wydajny silnik o mocy 1100 W, pracujący ze stałą prędkością. Przeniesienie napędu odbywa sie za pomocą paska napędowego, co ułatwia prace serwisowe.
Mieszarka posiada szereg zabezpieczeń chroniących użytkownika oraz urządzenie przed uszkodzeniami.
Na panelu sterowania umieszczono także lampkę sygnalizującą podłączenie do sieci elektrycznej.