Pakowarka CVP-400/2F - urządzenie o podwyższonej wydajności, przeznaczone do pakowania próżniowego żywności i innych produktów
w specjalnych torebkach.
Wyposażone w dwie listwy zgrzewające z możliwością tworzenia napisów na zgrzewie. Dzięki powiększonej łącznej długości listw zgrzewających, pakowarka pozwala na jednoczesne pakowanie kilku sztuk produktu w pojedynczym cyklu pracy.
Pompa próżniowa o wysokiej wydajności - 20 m3/h.
Pakowarki CAS CVP posiadają czytelny
manometr zegarowy pozwalający na precyzyjne określenie momentu
osiągnięcia wymaganego poziomu próżni w komorze pakowarki. Wbudowana
funkcja automatycznego uruchomienia cyklu pakowania przez zamknięcie
pokrywy komory pakowarki. Wytrzymała konstrukcja ze stali nierdzewnej.
Ochrona przed przywieraniem folii przez pokrycie elementów grzejnych
warstwą tkaniny teflonowej. Pakowarki CAS CVP posiadają najwyższą jakość
wykonania i zgodność z obowiązującymi normami potwierdzona certyfikatem
CE.
Konstrukcja pakowarek CAS CVP pozwala na wykonanie w linii
zgrzewu napisu informującego o dacie pakowania towaru, dacie
przydatności towaru do użycia, nazwie producenta itp. W tym
celu pakowarki są wyposażone w zestaw czcionek oraz dwustronną listwę
zgrzewającą pozwalającą na wykonanie zgrzewu z napisem informacyjnym lub
wykonanie standardowego zgrzewu.
- Typowe zastosowania: pakowarki CAS CVP posiadają bardzo szeroki zakres zastosowań. Służą do pakowania artykułów spożywczych:
w sklepach, hurtowniach, gastronomii, zakładach produkcyjnych i przetwórczych branży żywnościowej.
Umożliwiają pakowanie artykułów medycznych. Pakowanie części i podzespołów elektronicznych,
a także szerokiej gamy innych produktów takich jak np.: pojemniki z
tuszem do drukarek atramentowych, pliki dokumentów, banknotów itp.
Pakowarki CAS CVP można stosować w celu zmniejszenia objętości i ochrony przed warunkami zewnętrznymi.
Są bardzo użyteczne przy pakowaniu artykułów chemicznych (z wyłączeniem artykułów łatwopalnych, agresywnych chemicznie oraz niebezpiecznych).
Ważne - do pakowania produktów należy stosować woreczki wykonane z foli barierowej PAPE, dostosowanej
do wymogów pakowania próżniowego. Do pakowania artykułów spożywczych
należy stosować odpowiednie rodzaje woreczków/folii posiadających atest
dopuszczający do bezpośredniego kontaktu z żywnością i tłuszczami
spożywczymi.
Obejrzyj film i poznaj różnicę - jak wygląda pakowanie próżniowe wykorzystujące technologię pakowania w osłonie gazowej - wykorzystywane m.in. w zakładach produkcyjnych i przetwórczych branży spożywczej, a na czym polega pakowanie próżniowe (bez osłony gazowej) używane m.in. do pakowania artykułów spożywczych w sklepach, hurtowniach oraz w lokalach gastronomicznych.
Model |
Pakowarka próżniowa stołowa CVP 400/2F (dwie listwy) |
Kod ID |
03576 |
Symbol |
CVP-400/2F |
Ilość listw zgrzewających |
2
|
Masa brutto (kg) |
85
|
Masa netto (kg) |
73
|
Pobór mocy [W] |
0.90
|
Wydajność cykli/min. |
1-2
|
Wydajność pompy próżniowej [m3/h] |
20
|
Wymiary komory pakowarki: w x d x h (h1) |
440x420x115 (75) H łącznie z zagłębieniem pokrywy (Gł. niecki
komory)
|
Wymiary listwy zgrzewającej (WxD) [mm] |
2x400x8
|
Wymiary opakowania [mm] |
623x546x570
|
Wymiary pakowarki (WxDxH) [mm] |
553x476x500
|
---|