Urządzenie do gotowania żywności metodą SOUS VIDE
nr kat. 225448
- Urządzenie do gotowania potraw zapakowanych w woreczki próżniowe
- Potrawy gotowane są w kąpieli wodnej w temperaturze poniżej 100 °C
- Dzięki tej metodzie gotowane jedzenie jest soczyste i delikatne oraz zdrowsze, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki
- Naturalna struktura produktu nie jest uszkodzona podczas gotowania
- Mniejsza redukcja produktu wyjściowego niż podczas tradycyjnego gotowania o ok. 20%
- Przydatność do spożycia potraw jest dłuższa
- Idealne do restauracji typu a la carte
- Odpowiednie do przygotowywania jedzenia poza godzinami największego ruchu
- Pozwala zachować stałą jakość serwowanych potraw
- Obudowa wykonana w całości ze stali chromowej
- Pokrywa ze stali nierdzewnej z uszczelką silikonową
- Bardzo precyzyjny termostat z możliwością regulacji temperatury co 0,1 °C (45 - 95°C)
- W zestawie separator, 6 przekładek i pokrywa ze stali nierdzewnej
Zalety gotowania w próżni metodą sous vide:
- mniejsza redukcja produktu wyjściowego do ok. 10%, dla porównania podczas gotowania tradycyjnego jest to 20%
- wydłużenie okresu przydatności do spożycia
- ochronne opakowanie zabezpiecza produkt przed powietrzem i innymi negatywnymi czynnikami co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych
- żywność zachowuje wszystkie wartości odżywcze, witaminy i mikroelementy
- brak konieczności użycia dużej ilości ziół i przypraw – naturalne soki są zatrzymywane w potrawach
- wyeliminowane zostają wszelkie towarzyszące tradycyjnemu gotowaniu zapachy
- Najważniejszą zaletą jest jednak wyjątkowy smak przygotowywanych w ten sposób potraw, ich delikatna struktura i niesamowity wygląd.
dodatkowe korzysci:
małe straty wagowe
zwiekszenie miekkosci produktu mozna uzywac mies z natury twardszych
małe zurzycie energi
zachowanie higieny i czystości w kuchni
GWARANCJA 12 MIESIECY, uwaga produkt Holenderski.