SCHŁADZARKA ZAMRAŻARKA SZOKOWA SZOKÓWKA 5xGN 1/1 AT05ISO Grafen
Schładzarka szokowa (poj. 5x GN 1/1) to urządzenie służące do
szybkiego schładzania lub zamrażania przygotowanych potraw. Obudowa
zewnętrzna oraz komora wewnętrzna wykonane z wysokogatunkowej stali
nierdzewnej. Komora wewnętrzna z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi
czyszczenie i utrzymanie najwyższej higieny. Komora z prowadnicami na
GN 1/1 i blachy piekarnicze 600x400 mm
Izolacja o grubości 60 mm z poliuretanu, wtryskiwana pod wysokim
ciśnieniem, co gwarantuje wysoki współczynnik izolacji termicznej.
Automatycznie domykające się drzwi z uszczelką magnetyczną.
Elektroniczny panel sterowania i kontroli danych. Sonda jednopunktowa w
zestawie. System schładzania/zamrażania wymuszony wentylatorem.
Bezproblemowa praca w temp. otoczenia do +43°C i wilgotności względnej
powietrza do 65%. Czynnik chłodzący: R404a/R507. Możliwość schładzania
od +70°C do +3°C (90 min.), od +70°C do -18°C (240 min.) lub w
określonym czasie bez podania końcowej temperatury. Parownik z
rozmrażaniem ustawionym czasowo po zakończeniu cyklu pracy z wysuwaną
wanienką na skropliny. Regulowane nóżki ze stali nierdzewnej.
Szybkie schładzanie od +90°C do +3°C
Proces ten pozwala obniżyć temperaturę przygotowanej żywności do
bezpiecznej wartości +3°C w odpowiednio krótkim czasie, zgodnie z
normami HACCP. Odpowiednia szybkość schładzania pozwala na redukcję
szybkiego namnażania się bakterii w zakresie temperatury niebezpiecznej
od +65°C do +10°C. Dzięki szybkiemu schładzaniu potrawy zachowują
jakość, kolor i zapach oraz wydłuża się okres ich przechowywania.
Szybkie zamrażanie od +90°C do -18°C
Potężny system chłodzenia i wdmuchiwanie powietrza o temp. -40°C do
komory sprawia, że temperatura rdzenia produktów spożywczych spada
szybko do -18°C. Dzięki temu unika się powstawania dużych kryształów
lodu uszkadzających strukturę wewnętrzną produktów. Efektem szybkiego
zamrażania jest powstawanie dużej liczby niewielkich kryształów co
pozwala na zachowanie pierwotnych właściwości żywności: smaku, koloru,
konsystencji i wartości odżywczych oraz wydłużenie okresu ich
przechowywania.
Pojemność komory: 5x GN 1/1 lub 5x blach 600x400 mm
Wymiary 750 x 740 x 850/880 mm
• Wymiary powierzchni chłodzącej 610 x 400 x 410 mm
• Pojemność 5 x GN 1/1
• Temperatura chłodzenia: +3 / -18° C
• Wydajność chłodzenia od 70° C> + 3° C: 20 kg
• Pojemność mrożenia od 70° C> 18° C: 15 kg
5 par prowadnic z odstępem co 70 mm
Wydajność przy schładzaniu do +3°C: 20 kg
Wydajność przy zamrażaniu do -18°C: 15 kg
Górna pokrywa zdejmowana
Waga 71 kg
De
Tecnodom AT05 blast chiller is een RVS snelkoeling die zeer goede
prestaties levert. Hij heeft een zeer groot temperatuurbereik van +30
tot -18 graden. Gerechten worden in anderhalf uur tijd teruggekoeld van
70 graden tot 3 graden of in vier uur tijd bevroren van 70 graden tot
-18. De Tecnodom AT05 snelkoeling is een uitkomst in de professionele
horecakeuken. Er passen 5 1/1 GN-roosters of 5 bakken van 60 x 40 cm in.